0c8a1722b342a69f58b739f3711e28ab_large
Wat kunnen we qua storytelling leren van Kevin Spacey? Dit blogartikel op NewsCred blog ligt helemaal in mijn straatje, want ik ben net (ja, ik loop achter) begonnen aan de Netflix-serie House of Cards.

Spacey licht 3 principes van storytelling toe. ‘Create conflict, be authentic, and begin with the audience in mind.’ Die authenticiteit spreekt me aan. Vertel op je eigen manier en begin klein.

Bedenk vooraf welk verhaal je wilt vertellen, zegt hij ook. In termen van resultaat. Welke indruk moet je verhaal achterlaten?

Dat vind ik een waardevolle tip. Ik heb me voorgenomen om hier voortaan nog meer op door te vragen als een opdrachtgever mij vraagt om ‘een verhaal’ te schrijven.

Het gaat een stapje verder dan het doel, namelijk echt scherp maken wat de lezer hopelijk denkt, voelt of vindt na het lezen van jouw verhaal.

Spacey legt ook uit waarom House of Cards voor Netflix heeft gekozen. Netflix eiste geen pilot waarin je alles in 45 minuten moet proppen. Daardoor kunnen ze het verhaal langzaam opbouwen en de karakters uitbouwen. ‘Don’t rush a story’.

Die tip trekt hij verder door. ‘Don’t try and pack every piece of pertinent information into one post. Start with what you want to say and figure out the most authentic, engaging way you can deliver that to an audience.’

En zo is het. Want ik heb geloof ik alweer teveel info in deze blog proberen te proppen.